Aktuellt – september 2019

Månadsinformation om bland annat takrenovering, ombyggnation av tvättstuga och renovering av skärmar.

Kommande takrenovering

I våras genomfördes en besiktning av taken, i enlighet med den underhållsplan som föreningen följer. Vi informerade kort om detta på föreningsstämman.

Utifrån besiktningsresultatet har styrelsen beslutat att tidigarelägga den takrenovering som skulle ha genomförts längre fram. Det första steget blir att ta fram ett underlag om vad det är som behöver göras och därefter kommer takrenoveringen att upphandlas i ett anbudsförfarande. SBC bistår med projektledning. Sannolikt kommer takrenoveringen att genomföras under 2020.

Vi kommer att löpande ge information i nyhetsbrevet. Längre fram i processen, när det finns en upphandlad entreprenör och vi har en plan för genomförandet, kommer det att hållas ett informationsmöte. Eftersom vi inte har någon kostnadskalkyl i nuläget är det för tidigt att säga vad takrenoveringen innebär för föreningens ekonomi och månadsavgifterna. Om du har frågor om projektet går det bra att ställa dem via föreningens kontaktmail, kontakt@rickombergakulle.se

Ombyggnation av tvättstuga

Enligt de besked vi fått från byggfirman Axel Blomster kommer ombyggnationen av tvättstuga 1 påbörjas den 20 september. Tvättmaskinen och torktumlaren kommer att flyttas till den återstående tvättstugan. Från den 16 september finns endast en tvättstuga tillgänglig för bokning.

Renovering av skärmar

Enligt det besked vi fått från byggfirman Axel Blomster kommer renoveringen av skärmarna att påbörjas den 20 september. Ni som har växter som växer intill skärmarna, har hängt upp saker etc, behöver förbereda er för att ta ner detta. Tänk även på att trall kan behöva plockas bort för att man ska komma åt att byta ut skärmarna. Ytterligare information kommer i brevlådorna.

Uppföljning av altandörrar och fönster

Har du problem med att öppna och stänga dörrar och fönster efter den renovering som genomförts? Felanmäl i så fall detta snarast via formuläret på SBC:s sida, https://www.sbc.se/kontakt/felanmalan. Det finns en garanti på arbetet och SBC kommer att driva detta mot entreprenören.

Problem med getingar?

Om getingar har byggt bo, kontakta Nomor, www.nomor.se, tel 0771- 122 300. Föreningen har avtal med denna firma. Borttagningen bekostas av föreningens försäkring.

Container

En container kommer att finnas uppställd på gården den 13-15 september. Passa på att rensa på skötselytorna och att förbereda och röja inför renoveringen av skärmarna!

Städning av soprummet

Inom kort ska soprummet bli lite fräschare. Rengöring av kärlen kommer att beställas.