Aktuellt – augusti 2022

Installation av elbilsladdare i garage

Styrelsen har beslutat att laddare för elbilar och laddhybrider ska installeras i alla garage. Naturvårdsverket står för halva kostnaden, vilket innebär stor kostnadsbesparing. Förutom att det är en klimatinsats, så framtidssäkrar det garagen och gör oss alla mer flexibla vid bilbyte. Dessutom kan det göra bostadsrätterna mer attraktiva vid försäljning. 

Detta kommer att ske den 15 september. Den dagen är det nödvändigt att alla bilar i de två garagelängor som inte har laddare idag antingen flyttas ut helt eller backas ut en bit, ca en meter. Hyllor och annat måste också flyttas.

Utemiljö

Styrelsen har i samråd med vår tekniska förvaltare Uppsala Fastighetstjänst gjort en genomgång av de gemensamma planteringarna och sett över hur dessa bäst ska skötas. Det framkom att ett par körsbärsträd, delar av rönnen vid lekparken och i längden även den stora lönnen vid övre infarten/tvättstugan är i så pass dåligt skick att de måste tas ner.

Soprum och miljöstuga

Både soprummet och den mindre miljöstugan kommer att göras rent och målas under v 36 av Alviks måleri. 1 september kommer armaturer i taken monteras ner för att det ska gå att måla. Under målningsarbetet kommer ett av rummen att vara avstängt och all återvinning och brännbart samt kompostinsamling sker i det andra rummet. Det kommer att finnas avslag om vilket soprum som är öppet under tiden.

Bredband från tele2

Under kvartal fyra i år kommer avgiften för gruppavtal, 135 kr per hushåll, att läggas på månadsavgiften och specificeras då även på fakturan. De som inte begärt flytt av sitt bredband via tele2 kan lätt göra detta genom att höra av sig till tele2.

Kundservice för gruppavtalskunder: 0775-17 17 20

Hälsningar
Styrelsen för Rickomberga Kulle