Aktuellt – mars 2022

Månadsinformation om bland annat gårdsdag och skyddsrum

Här finns information om skyddsrum

Läget i Ukraina har aktualiserat frågor om den svenska beredskapen och det har kommit frågor om hur det ser ut när det gäller tillgången till skyddsrum i vårt närområde. Det finns mycket bra information om skyddsrum på MSB:s webbplats. Skyddsrum (msb.se) där du också hittar en karta över var skyddsrummen finns.

Av kartan framgår att det i stadsdelen Rickomberga finns ett skyddsrum i ett av de nybyggda husen nere vid Hildur Ottelins väg. Det finns gott om skyddsrum i vårt närområde, blad annat i Stabby, Flogsta, Ekeby och Studentstaden. Skyddsrum är inte bara till för personer som bor i huset, utan ska öppnas och vara tillgängliga för alla som behöver skydd.

Du kan också läsa mer om skyddsrum i bostadsrättsföreningar här: Så funkar det med skyddsrum i brf:er | Bostadsrättsnytt (bostadsrattsnytt.se)

Årsstämma 2 juni

Föreningens årsstämma kommer att hållas den 2 juni. Det tidigare meddelade datumet visade sig vara en helgdag. Om du är intresserad av att engagera dig i styrelsen – anmäl ditt intresse till kontaktmejlen, kontakt@rickombergakulle.se senast den 31 mars.

Gårdsdag 15 maj

Den 15 maj anordnar vi en gårdsdag med gemensamt pyssel i området och möjlighet att lära känna varandra under trivsamma former. En container kommer också att ställas upp då vi har möjlighet att göra oss av med skrymmande avfall (ej elektronik och miljöfarliga saker).

Vill du hjälpa till med våra planteringar?

Trädgårdsgruppen söker personer som kan hjälpa till med att ta hand om våra rabatter i sommar. Ju fler vi är desto lättare kan vi se till att vår gård blir en trivsam plats för alla boenden, om du är intresserad av att hjälpa till kan du skicka ett mejl till jill.wattin@uppsalamusikklasser.se.